V nadaljevnaju objavljamo sporočilo Olimpijskega komiteja Slovenijev glede omejitev in možnosti vadbe v zvezi z ukrepi za preprečevanje šitjenje virusa Covid:

ČLANICE OKS - ZŠZ

Spoštovani,

Vlada RS je na svoji 57. redni seji 11. februarja 2021 sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Odlok začne veljati 13. februarja 2021, uporabljati se začne 15. februarja 2021, do takrat pa se uporablja Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov (Uradni list RS, št. 2/21, 5/21, 9/21, 12/21 in 15/21), ki ohranja dosedanje omejitve.

Z odlokom se od 15. 2. 2021 zamejuje izvajanje športne dejavnosti zaradi razglašene epidemije COVID-19 in se treningi dovolijo:

• vrhunskim športnikom (olimpijski, mednarodni in svetovni razred),
  • športnikom v starostnih kategorijah kadeti in mladinci, registriranim v skladu z členom ZŠpo-1, ki so člani reprezentanc,
  • poklicnim športnikom, ki so starejši od 15 let in so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu za šport

Prav tako je registriranim športnikom iz 32. člena ZŠpo-1 dovoljena brezkontaktna športna vadba, ki se izvaja individualno oziroma v skupini do deset športnikov ob neprekinjenem vzdrževanju vsaj 2 metra medosebne razdalje.

Dovoljena je brezkontaktna športno rekreativna dejavnost, ki se izvaja individualno oziroma v skupini do deset vadečih ob neprekinjenem vzdrževanju vsaj 2 metra medosebne razdalje.

Kot pojasnjujejo na MIZŠ odlok dovoljuje proces športne vadbe udeležencem vseh programov iz 1. odstavka 6. člena Zakona o športu, pri čemer je za programe iz 1., 2., 3., 7., 8. in 9. točke potrebno upoštevati omejitev iz 5. odstavka 2. člena Odloka, za programe iz 4., 5. in 6. točke pa je potrebno upoštevati omejitve iz 2., 3. in 4. odstavka 2. člena ter 1., 2. in 3. odstavka 3. člena Odloka. Seveda so tudi ostala določila Odloka zavezujoča.

Športnikom v starostnih kategorijah kadeti in mladinci, registriranim v skladu z členom ZŠpo-1, ki so člani reprezentanc je športno vadbo dovoljeno izvajati na varnem prizorišču, v varnih vadbenih skupinah, v katerih so športniki in strokovni delavci v športu fizično izolirani zaradi izvajanja procesa športne vadbe (v nadaljnjem besedilu: mehurček). Mehurček zajema prostore, v katerih poteka proces športne vadbe.

V kolektivnih športnih panogah (hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka, rokomet, vaterpolo in mali nogomet) se dovoli izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega (1. slovenska liga, 2. slovenska liga in 1. mladinska slovenska liga), regionalnega (na primer alpska hokejska liga) mednarodnega (npr. Liga narodov) oziroma evropskega tekmovanja (na primer ABA liga), to pomeni sodelovanje športnih klubov iz 1. slovenske lige v nacionalnih, regionalnih, evropskih in mednarodnih ligah.

Prav tako je v kolektivnih športih dovoljeno izvajanje vseh velikih športnih tekmovanj iz 74. člena Zakona o športu.

V individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje državnih članskih prvenstev, državnih mladinskih prvenstev, evropskih pokalov in velikih mednarodnih športnih prireditev, ki so opredeljene v 74. členu Zakona o športu.  V naslednjih mesecih je predvidena organizacija nekaj evropskih in svetovnih pokalov in svetovnih prvenstev v zimskih športnih panogah (biatlon, smučarski skoki, deskanje na snegu, sankanje, alpsko smučanje), kjer tekmovanja na mednarodni ravni potekajo normalno.

Za športnike, ki jim je v skladu s tem odlokom dovoljeno tekmovati je dovoljen tudi proces športne vadbe.

Skladno z pojasnilom MIZŠ se športniki in člani njihovih ekip, ki se udeležujejo tekmovanj dovoljenih v kolektivnih športih in individualnih športnih panogah, drugo organizacijsko osebje, ki sodeluje pri izvedbi teh tekmovanj, ter strokovni delavci v športu, ki vodijo programe športne vadbe, morajo enkrat tedensko testirati na virus SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi (test HAG) ali z metodo verižne reakcije s polimerazo (test PCR).

Testiranje na virus ni obvezno za posameznike, ki:

- imajo potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, MODERNA najmanj 14 dni in AstraZeneca najmanj 21 dni,
- imajo potrdilo o pozitivnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali
- imajo potrdilo zdravnika, da so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Za izvajanje procesa športne vadbe – treningov in izvedbo tekmovanj se lahko uporabljajo vsi športni objekti in površine za šport v naravi, kot jih določa Zakon o športu: športni centri, športni objekti, vadbeni prostori, vadbene površine ter površine za šport v naravi in šolske telovadnice.

Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena. Organizator športnega tekmovanja mora zagotoviti, da so v športnem objektu ali na površinah za šport v naravi le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo tekmovanja.

Za nadzor nad izvedbo športnih tekmovanj mora pristojna nacionalna panožna športna zveza imenovati odgovorne osebe in njihove kontaktne podatke posredovati ministrstvu, pristojnemu za šport na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Upoštevati je potrebno navodila ministrstva, pristojnega za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki jih morajo upoštevati tako športniki kot tudi strokovni delavci v športu.

V kratkem vam posredujemo vabilo na javno predstavitev Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki bo predvidoma v nedeljo, 14. februarja 2021.

Športni pozdrav,

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez

Ju jitsu zveza Slovenije organizira skupščino članic zveze, ki bo potekala v soboto, 06.02.2021, v obliki videokonference.

Več informacij v vabilu spodaj.

Vse podrobnosti in gradivo bodo članice prejele pravočasno.

Vabljeni!

Dodatek 30.1.2021: povezava do poročil in ostalega gradiva v dropboxu:

Spoštovani!

V skladu s sklepom IO vas obveščamo, da bo v petek, 22.1.2021, ob 10.30 uri, javno odpiranje kandidatur za nadzorni odbor (razpis je potekel 18.1.2021).

Zaradi epidemioloških razlogov bo odpiranje potekalo v obliki videokonference.
V sejo bo mogoče vstopiti od 10.15 do 10.30 ure.
Povezava do seje:
Meeting ID: 995 1004 2273; Passcode: 470679.

Ju jitsu zveza Slovenije objavlja poziv strokovnim kadrom JJZS za vpis v razvid šprtnih amaterskih kadrov (ŠPAK) in vložitev vlog za priznavanje predhodno pridobljenih kompetenc.

Več o postopku priznavanja pridobljenih kompetenc v priponki.

Ju jitsu zveza Slovenije organizira prvo zgodovinsko tekmovanje v tehnikah za otroške selekcije, ki bo potekalo na daljavo.

Tekmovanje bo potekalo od sobote 23. 1. do sobote 30. 1. 2021 in bo omogočalo tekmovanje otrokom na varen način. Po pravilih tekmovanj v tehnikah se bodo lahko pomerili s svojimi vrstniki in tako preizkusili svojo znanje in pripravljenost.

Ker je zdravje naše največje bogastvo in ker brez ju jitsa ne moremo in ne želimo, smo poiskali rešitev, ki nam bo spet omogočala, da oblečemo kimono.

Podrobnosti razpisa in prijavni listi v priloženih datotekah.

Na spletni strani smo objavili protidopinške pravilnike, ki začnejo veljati od 1.1.2021, in sicer:

1. Protidopinški pravilnik SLOADO;
2. Protidopinški pravilnik JJIF;
3. Lista prepovedanih snovi in postopkov.

Ju-jitsu zveza Slovenije in njene članice so zavezane k spoštovanju protidopinških pravil na nacionalni in mednarodni ravni, saj imajo kršitve lahko hude posledice za tekmovalce in vse ostale deležnike (tudi klube in zvezo).

O vsebinah smo govorili tudi na zadnji skupščini 12.12.2020, ko smo sprejeli spremembe in dopolnitve Statuta JJZS in v status vnesli tudi zahteve in obveznosti na področju antidopinga.

Mednarodna zveza pripravlja (poleg on-line orodij, ki so že dostopna na spletni strani WADA/SLOADO) program usposabljanj, ki bodo obvezna za vse udeležence velikih mednarodnih dogodkov.

Z dokumenti naj se seznanijo vsi trenerji, tekmovalci in funkcionarji v članicah. O morebitnih novostih na tem področju vas bomo sproti seznanjali.

Sekcija za šport je objavila seznam širše članske reprezentance v borbah, duo in jiu jitsu.

Na seznamu so kandidati, ki bodo barve naše države zastopali na letošnjih mednarodnih tekmovanjih (Evropski prvenstvi v Izraelu in St. Petersburgu, Svetovno prvenstvo v Abu Dhabiju, Paris open...).

Ju jitsu zveza Slovenije odpira kadidacijski potopek za nadomestnega člana nadzornega odbora JJZS.  V prilogi so priložena Pravila kandidiranja za fukcije JJZS.

22.01.2021 bo javno odpiranje prispelih kandidatur. Izbrani nadomestni član bo mandat opravljal do volilne skupščine JJZS v letu 2022.

Vse zainteresirane prosimo, da prijave podajo pisno na sedež Ju jitsu zveze Slovenije, Celovška cesta 172, 1000 Ljubljana.

Rok za oddajo kandidatur: 18.1.2021.

Starostne kategorije za tekmovanja v letu 2021

U21+ ČLANI

Člani in članice 21 let in starejši

< 2000

V soboto, 12. 12. 2020, bo Ju jitsu zveza Slovenije izvedla, v skladu z letnim programom dela zveze, drugo letno skupščino JJZS in licenciranje strokovnih kadrov za delo v ju jitsu.

Zaradi epidemioloških razmer in omejitev zbiranja, bo letošnja izvedba potekala v obliki videokonference v spletnem okolju Zoom.

Članice bodo gradivo prejele na elektronski naslov društev.

Vljudno vabljeni!

Kreiran je nov mail za potrebe kategorizacij naših športnikov "This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.". Omenjen mail bo uporabljala Sara Besal, nova odgovorna oseba za kategorizacije JJZS, ki deluje pod Sekcijo za šport.

Vljudno Vas naprošamo, da predloge za kategorizacijo trenerji oziroma vodstvo kluba pošlje na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasneje 14 dni po vsakem tekmovanju, na katerem so tekmovalci izpolnili kriterije za pridobitev kategorizacije.
Zraven je potrebno priložiti rezultate - žreb vseh kategorij tekmovalcev (tudi repasaže), ki želijo pridobiti kategorizacijo.
Za mednarodne tekme kjer tekmuje več držav, je za vnos tekmovanja potrebno tudi število držav, ki so prisotne na celotnem tekmovanju, ne samo v posamezni kategoriji, tako da je potrebno pridobiti uradni bilten organizatorja.

Opozarjamo, da morajo vloge za obravnavo biti popolne (NE pošiljati prosim brez biltena, brez repasaža ipd...), saj je za ureditev potreben popoln vnos. Prav tako je potrebna ažurnost, saj je ŠportSI pretočen sistem podatkov, ki ga je potrebno sproti urejat.