Spoštovani!


Zaradi trenutnih zdravstvenih razmer ter izražene skrbi za varnost in zdravje tekmovalcev, trenerjev, sodnikov in spremljevalcev, smo se odločili, da sobotno tekmovanje in podelitev priznanj odpovemo.


Trenutna epidemiološka slika se poslabšuje. Organizator dogodka je sicer zagotovil vse potrebno za izvedbo tekmovanja, vključno z mnenjem NIJZ. V zadnjih dneh smo preigravali različne scenarije, usklajevali ukrepe za varnost in zdravje pri del, vendar je trenutno poslabšanje razmer in napoved novih ukrepov povzročila odpovedi udeležbe v obsegu, ki za organizatorja ne bi bil več vzdržen. Opravičujemo se vsem nadobudnim mladim športnikom in športnicam, ki so zagotovo komaj čakali, da se zopet dokažejo na blazinah. Prav tako se opravičujemo našim vrhunskim športnikom, športnicam in trenerjem, ker se je zopet prestavila priložnost, da se jim zahvalimo za izjemne tekmovalne dosežke v letu 2019. Optimistično čakamo naslednjo ugodno priložnost.


Upamo, da bodo razmere v bližnji prihodnosti do našega športa bolj prijazne. V tem času bomo nadaljevali s programom usposabljanja strokovnega kadra (trenerjev in sodnikov), klube pa pozivamo, da v okviru (z)možnosti najdete možnosti za aktivnosti, četudi niso tipične za ju-jitsu. Karkoli, povezano s športom, bo v tem trenutku dobrodošlo, da zadržite članstvo in ostajate aktivni.


OPOMNIK: prosimo, ne pozabite na obveznost vpisa trenerjev v razvid strokovno usposobljenih športnih delavcev (podrobnosti so v zadnjem zapisniku skupščine).
Ostanite zdravi in pazite nase!

 
 

Članice Ju jitsu zveze Slovenije obveščamo o posodobljenih priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede organizacije vadb svojim članom.

 

 

Priporočila najdete na povezavi 

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_za_notranje_sportno_rekreativne_objekte_in_povrsine_01102020_koncna.pdf

VPIS V RAZVID

Trenerji starih programov strokovne usposobljenosti stopnje 2 in 3 se morajo vpisati v razvid strokovno izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu (58. člen ZŠpo-1). Po 92. členu ZŠpo-1 namreč strokovna usposobljenost stare 2. stopnje ustreza novi 1. stopnji; stara 3. stopnja pa novi 2. stopnji. Nekateri klubi so te vpise že opravili.  

 

Povezava do obrazcev in navodil:

https://www.gov.si/teme/strokovno-izobrazeni-in-usposobljeni-delavci-v-sportu/

ali direktna povezava do točke e-vem (potrebujete digitalno potrdilo)

https://evem.gov.si/info/dovoljenja/poklic/13191/dovoljenje/13104/prikaziDovoljenje/

Obvezna priloga je za diplomante FŠ kopija diplome, za trenerje pa kopija diplome o strokovni usposobljenosti.

Iz razvida bodo lokalne skupnosti in drugi upravičenci črpali podatke o strokovno usposobljenem kadru, zato je vpis iz tega naslova nujen. Predlagamo, da ne odlašate ampak to opravite čimprej. 

Ju-jitsu zveza Slovenije organizira predavanje za pridobitev kompetenc na področju športnega treniranja, za strokovni kader v Ju-jitsu zvezi Slovenije, z naslovom »Ju-jitsu vadba za osebe s posebnimi potrebami«.

 

 

ČAS Torek, 22.9.2020, 17.00 – 19.00.

PREDAVATELJ doc. dr. Boro Štrumbelj, prof. šp. vzg.

LOKACIJA Spletno okolje Zoom (ne potrebujete posebne aplikacije, le dostop do interneta, kamero in mikrofon). Po registraciji na dogodek boste prejeli povezavo na dogodek.

CENA Predavanja je brezplačno.

Obvezna je predhodna registracija, ki je navedena v vabilu v priponki.

Športno društvo Sibor organizira 1. tekmo Pokala Slovenije v tehnikah za otroke, ki se bo odvijala v soboto 10. 10. 2020, v Športnem centru Ribnica. Za tekmovanje je organizator pridobil pozitivno mnenje NIJZ. Razpis tekmovanja je priložen v priponki.

Vljudno naprošamo tekmovalce in ostale prisotne, da se držijo splošno veljavnih priporočil in navodil organizatorja ter skrbijo za osebno zaščito in zaščito vseh prisotnih na dogodku. 

 

Spoštovani,

obveščamo Vas, da bo I. redna seja skupščine JJZS v 2020 potekala v obliki videokonference, v četrtek, 17. 09. 2020 s pričetkom ob 20.00 uri.

Povezavo do videokonference z gradivom vam bomo posredovali pravočasno. Za udeležbo potrebujete osebni računalnik s kamero in mikrofonom ter povezavo do svetovnega spleta. Na računalnik vam ni potrebno nalagati nobene programske opreme, podporno okolje za izvedbo videokonference zagotavlja JJZS.

Lep pozdrav,

IO JJZS

Mednarodna ju jitsu zveza je sprejela odločitev, da v letu 2020 pod svojim okriljem ne bo organizirala mednarodnih tekmovanj.

Prav tako v letu 2020 ne bo točk za Ranking listo tekmovalcev.

Več informacij na povezavi.

JJZS je izdala usmeritve v zvezi z epidemijo COVID-19.

Vsem našim članom želimo uspešen in varen povratek na blazine.

Mednarodna ju-jitsu zveza (JJIF) in kontinentalne zveze (JJEU…) so zaradi širjenja korona virusa in odgovornosti za zaščito zdravja športnic in športnikov, njihovih družin in skupnosti, 5. marca sprejeli odločitev o odpovedi oziroma prestavitvi vseh mednarodnih dogodkov do konca maja 2020. Informacija se je takrat že razširila po socialnih omrežjih, danes so poslali še uradni dokument.

Nacionalnim zvezam svetujejo, da so v stiku s pristojnimi organi, da se izognejo morebitnim nezaželenim posledicam.

Praktično to pomeni, da sta Paris Open in Balkan Open odpovedana - prestavljena. Novi datumi še niso določeni. Enako velja za evropske pokale v JJEU. V mesecu maju bo JJIF glede na razvoj dogodkov ponovno preverila ukrepe in stanje ter sporočila odločitev o izvajanju mednarodnih aktivnostih.

Odločitev glede načrtovanega evropskega prvenstva v Izraelu bo Evropska zveza (JJEU), po posvetovanju z organizatorji in JJIF, sporočila predvidoma konec marca, začetek aprila.

Odpovedi oziroma prestavitve bodo imele vpliv na točkovanje za Svetovne igre. Kakšnega, v tem trenutku še ni znano - tehnična komisija JJIF preučuje situacijo in ukrepe drugih športov.

Podrobnosti v priloženem dokumentu.

Priloge:
Download this file (JJIF_JJNO20200308.pdf)JJIF_JJNO20200308.pdf[Korona virus - nujno obvestilo JJIF]72 kB
Ju jitsu zveza Slovenije je v luči okoliščin novega virusa ter smernicah različnih organizacij sprejela odločitev glede izvajanja letnega koledarja zveze:
 

Do preklica ustavljamo izvajanje letnega koledarja aktivnosti Ju-jitsu zveze Slovenije (tekmovanja, seminarji, priprave, skupščina).

Obvestilo v priponki.

 

Športni klub Sibor organizira Državno prvenstvo v duo, ki se bo odvijalo v nedeljo, 16.02.2020, v Kočevju. V sklopu tekmovanja bo potekala tudi 2. tekma Pokala Slovenije za otroške selekcije.

Po končanem tekmovanju bo Komisija za polaganje pasov izvedla polaganje šolskih in mojstskih pasov ju jitsu.

Vabljeni!