Mednarodna ju-jitsu zveza (JJIF) in kontinentalne zveze (JJEU…) so zaradi širjenja korona virusa in odgovornosti za zaščito zdravja športnic in športnikov, njihovih družin in skupnosti, 5. marca sprejeli odločitev o odpovedi oziroma prestavitvi vseh mednarodnih dogodkov do konca maja 2020. Informacija se je takrat že razširila po socialnih omrežjih, danes so poslali še uradni dokument.

Nacionalnim zvezam svetujejo, da so v stiku s pristojnimi organi, da se izognejo morebitnim nezaželenim posledicam.

Praktično to pomeni, da sta Paris Open in Balkan Open odpovedana - prestavljena. Novi datumi še niso določeni. Enako velja za evropske pokale v JJEU. V mesecu maju bo JJIF glede na razvoj dogodkov ponovno preverila ukrepe in stanje ter sporočila odločitev o izvajanju mednarodnih aktivnostih.

Odločitev glede načrtovanega evropskega prvenstva v Izraelu bo Evropska zveza (JJEU), po posvetovanju z organizatorji in JJIF, sporočila predvidoma konec marca, začetek aprila.

Odpovedi oziroma prestavitve bodo imele vpliv na točkovanje za Svetovne igre. Kakšnega, v tem trenutku še ni znano - tehnična komisija JJIF preučuje situacijo in ukrepe drugih športov.

Podrobnosti v priloženem dokumentu.

Priloge:
Download this file (JJIF_JJNO20200308.pdf)JJIF_JJNO20200308.pdf[Korona virus - nujno obvestilo JJIF]72 kB
Ju jitsu zveza Slovenije je v luči okoliščin novega virusa ter smernicah različnih organizacij sprejela odločitev glede izvajanja letnega koledarja zveze:

Do preklica ustavljamo izvajanje letnega koledarja aktivnosti Ju-jitsu zveze Slovenije (tekmovanja, seminarji, priprave, skupščina).

Obvestilo v priponki.

Športni klub Sibor organizira Državno prvenstvo v duo, ki se bo odvijalo v nedeljo, 16.02.2020, v Kočevju. V sklopu tekmovanja bo potekala tudi 2. tekma Pokala Slovenije za otroške selekcije.

Po končanem tekmovanju bo Komisija za polaganje pasov izvedla polaganje šolskih in mojstskih pasov ju jitsu.

Vabljeni!

Ju jitsu klub ADK Maribor organizira tradicionalen turnir Robi Rajh Open, letos že 16. po vrsti.

Turnir bo izveden 7.3.2020, kjer bo poleg tekmovanj v vseh disciplinah izvedeno tudi finale Jadranske lige.

Vljudno vabljeni.

Ju jitsu klub Panda v sodelovanju z Ju jitsu zvezo Črne Gore Vabi na tradicionalen mednarodni turnir Mimoza Open, ki se bo odvijal 29.2.2020 v Herceg Novi.

Več podrobnosti tekmovanja v priloženem razpisu

Download this file (MIMOZA OPEN 2020.doc)MIMOZA OPEN 2020.doc[ ]220 kB

4.4.2020 bo na Nizomemskem, v kraju Medemblik, potekal Evropski pokal v duo poimenovan Duo games.

Več informacij najdete v razpisu.

Starostne kategorije za tekmovanja v letu 2020

STAROSTNE KAT 2020

LETNIK

U8

> 2013

U10

U12

U14

U16  2005 2006

U18 KADETI

U21 MLADINCI

2000

2001

2002

U21+ ČLANI

< 1999

25. januarja bo DBV Fudoshin organiziral Državno prvenstvo za člane in kadete v ju jitsu borbah. V Grižah bo v sklopu tekmovanja potekala tudi tekma Pokala Slovenije za otroke in sicer v disciplini duo sistem.

Vabljeni!

Prvi vikend aprila se bo v Budimpešti, Madžarska, odvijal 3. turnir Budapest open. V sklopu tekmovanja bo potekal tudi Evropski pokal U12 in U14.

Razpis najdete v prilogi

Spoštovani,

obveščam vas, da je izvršni odbor na 4. redni seji 04.12.2019 soglasno sprejel sklep o sklicu seje II. redne skupščine v 2019, ki bo potekala v prostorih Policijske akademije, Rocenska 56, Ljubljana-Šmartno (po zaključku licenciranja), v soboto, 14.12.2019 s pričetkom ob 14.30 uri.

Predlagan dnevni red:

1. pregled aktivnosti v 2019,
  2. predstavitev sklepov kongresa JJIF- spremembe,
  3. koledar 2020,
  4. proračun 2020,
  5. potrditev programov za razpis (FŠO, MIZŠ),
  6. izredna napredovanja
  7. sporazum o sodelovanju z DJJV za projekt "Nicht Mit Mir"
  8. izstop članice JK Krško
  9. razno (tekmovanja – organizacija tekem, komunikacija JJZS - članice, poročilo o SP Abu Dhabi, EP Kreta)

Gradivo bo bilo shranjeno na povezavi - gradivo bomo sproti dopolnjevali.

V dogovoru s komisijo športnikov je IO sprejel odločitev, da na tej skupščini ne bomo podeljevali priznanj za športne dosežke v letu 2019. Športnicam, športnikom in njihovim trenerjem se bomo za izjemno opravljeno delo v letu 2019 na primeren način zahvalili na posebnem dogodku v začetku leta 2020!

8. in 9.2.2020 se bo v nemškem mesto Norderstedt odvijalo tekmovanje Kokodan Open 2020. Tekmovanje bo potekalo v borbah, duo in jui jitsu.

Podrobnosti najdete v razpisu.

Priloge:
Download this file (IKO_2020_Outlines_english.pdf)IKO_2020_Outlines_english.pdf[ ]1272 kB